بازدید سرلشکر سلامی از طرح راه‌آهن چابهار- زاهدان حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به سوریه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشاور پیشین کاخ سفید: هدف آمریکا نباید برچیدن برنامه هسته‌ای ایران باشد نخست‌وزیر ارمنستان در پیامی به رهبر انقلاب، رئیس‌جمهور و مردم ایران انفجار بندر شهید رجایی را تسلیت گفت معاون ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری: توافق جدید با ایران، تکرار اشتباه اوباماست بمباران مجدد استان الجوف یمن با جنگنده‌های آمریکایی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشاور امنیت ملی آمریکا: درباره ایران همه گزینه‌ها روی میز است تعداد شهدای غزه به ۵۲ هزار و ۴۰۰ نفر رسید (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید جوزف عون بر لزوم خروج نیروهای صهیونیستی از لبنان هشدار عراق درباره عواقب حج بدون ویزا تاکید وزیر خارجه چین بر تقویت چندجانبه‌گرایی بریکس پزشکیان در مراسم روز کارگر: مطالبات کارگران را در مسائل بانکی دنبال می‌کنیم تمایل مسکو به روش‌های مسالمت آمیز در قبال اوکراین پزشکیان: شناسایی علت وقوع سانحه بندر رجایی، مقدم بر شناسایی مقصر حادثه است درگز، میزبان دیپلمات‌های خارجی مقیم خراسان‌رضوی حملات مداوم صهیونیست‌ها به نقاط مختلف شهر غزه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) گزارش آنروا از فاجعه انسانی در فلسطین: اهالی غزه در سایه محاصره، به همه‌چیزخواری روی آورده‌اند الهام علی‌اف سالروز تأسیس رژیم صهیونیستی را تبریک گفت | سفر قریب‌الوقوع نتانیاهو به جمهوری آذربایجان تشدید اقدامات امنیتی آمریکا با تقویت سامانه پدافند هوایی ضدپهپادی و موشکی عین‌الاسد آخرین وضعیت محموله‌های دولتی در بندر شهید رجایی از زبان سخنگوی دولت | استیضاح نباید ابزار سیاسی نشود عراقچی خبر داد: روز جمعه با کشورهای اروپایی و روز شنبه با آمریکا مذاکره خواهیم کرد | طرف اصلی مذاکرات آمریکا است نه اروپا سخنان همسر نتانیاهو درباره تعداد اسرای زنده حاشیه‌ساز شد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نشست خبری مشترک سخنگوی قوه‌قضائیه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دستگاه قضایی پیگیر حادثه بندرعباس است حریق گسترده در پایتخت گرجستان + فیلم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) صالحی امیری: با ۳۳ کشور لغو روادید داریم | گردشگری دریامحور توسعه خواهد یافت زلزله ۴.۴ ریشتری در جنوب ترکیه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطرناک‌ترین بمب ممنوعه بین‌المللی بر سر مهاجران آفریقایی در یمن تأثیر منفی ترامپ بر امور محیط‌زیستی آمریکا در ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری
سرخط خبرها

طالبان به آمریکا هشدار داد | دارایی‌هایمان را آزاد و تحریم ها را رفع کنید

  • کد خبر: ۹۶۴۰۱
  • ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۴
طالبان به آمریکا هشدار داد | دارایی‌هایمان را آزاد و تحریم ها را رفع کنید
طالبان از آمریکا خواست تا دارایی‌های افغانستان را که در خارج از این کشور نگهداری و توسط واشنگتن مسدود شده‌اند، آزاد کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ نوامبر در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که بزرگ‌ترین چالش پیش روی افغانستان ناامنی مالی است و ریشه‌های این نگرانی به مسدود کردن دارایی‌های مردم این کشور توسط دولت آمریکا بازمی‌گردد.

از همین رو او هشدار داد که آشفتگی اقتصادی در افغانستان می‌تواند به بروز مشکلاتی در خارج از کشور منجر شود.
واشینگتن نزدیک به ۹.۵ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان را مصادره کرده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، کارمندان دولت در افغانستان ماه‌ها حقوق نگرفته‌اند و خزانه‌داری قادر به پرداخت هزینه واردات نیست.

کشورهایی که نگران وضعیت افغانستان هستند با ارائه صدها میلیون دلار کمک به شهروندان این کشور موافقت کرده‌اند اما تمایلی به اختصاص بودجه ندارند. آنها اختصاص بودجه به این کشور را به تعهد طالبان برای ایجاد یک دولت فراگیر و تضمین حقوق زنان واقلیت‌ها منوط کرده‌اند.

متقی در نامه خود با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۱ صدمین سالگرد به رسمیت شناختن حاکمیت افغانستان از سوی واشنگتن است، نوشت: «روابط دوجانبه ما مانند سایر کشورهای جهان فراز و نشیب‌هایی داشته است.»

تهدید مهاجرت دسته‌جمعی

سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در ادامه نامه خود نوشت: «افغانستان برای نخستین بار در بیش از ۴۰ سال از حکومت باثبات برخوردار شده است، دوره‌ای که با تهاجم اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۹ آغاز شد و با خروج آخرین نیروهای آمریکایی در ۳۱ اوت ۲۰۲۱ به پایان رسید.»

این در حالی است که به گفته برخی از فعالان مدنی در افغانستان، طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با «مشت آهنین» بر این کشور حکومت می‌کردند و حقوق بشرا را به‌ شکلی آشکار به نام شریعت اسلامی نقض می‌کردند، روشی که باعث ترس و نگرانی مردم از بازگشت آن‌ها به قدرت شد.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، تمام تلاش خود را کرده است تا جامعه جهانی را متقاعد کند که این بار قصد دارد حکومت را به گونه‌ای دیگر اداره کند. البته اینبار نیز زنان در دولت حکومت طالبان نقشی ندارند و دختران هنوز از بازگشت به دبیرستان منع می‌شوند.

با وجود این متقی در نامه خود به اعضای کنگره آمریکا نوشت: «گام‌های عملی در راستای حکمرانی خوب، امنیت و شفافیت برداشته شده است.»

او همچنین گفت که هیچ تهدیدی از سوی افغانستان برای منطقه و جهان وجود ندارد و راه برای همکاری «مثبت» هموار شده است.

فرد نخست دیپلماسی طالبان در ادامه گفت: افغان‌ها نگرانی‌های جامعه جهانی را درک می‌کنند اما لازم است که همه طرف‌ها گام‌های مثبتی برای ایجاد اعتماد بردارند.»

او در ادامه هشدار داد که وضعیت اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه‌ساز مهاجرت دسته‌جمعی افغان‌ها از این کشور باشد.

متقی گفت: «در صورت ادامه وضعیت کنونی، دولت و مردم افغانستان با مشکلاتی مواجه خواهند شد و بدین گونه به عاملی برای مهاجرت گسترده در منطقه و جهان تبدیل خواهد شد که در نتیجه مشکلات انسانی و اقتصادی بیشتری را ایجاد خواهد کرد.»

او با بیان اینکه آمریکا با خطر لطمه خوردن به اعتبارش در افغانستان مواجه است، ابراز امیدواری کرد که اعضای کنگره آمریکا در این زمینه فکر کنند.

امیرخان متقی در پایان نامه خود به اعضای کنگره آمریکا نوشت: «در خواست می‌کنم تا درهای روابط آینده میان دو کشور باز شوند، دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان آزاد شود و تحریم‌ها علیه بانک‌های ما برداشته شوند.»

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->